Storage

Lagring av stora mängder data

Storage eller arkivlagring som det ofta även kallas, handlar om lagring av stora mängder data. För att klara utav de nya GDPR kraven skall all data lagras i Sverige. Välj därför exakt var eller i vilket Data Center ni vill att all data skall lagras.

Tillsammans med samarbetspartners erbjuder vi lagring i din direkta närhet. Detta leder till en låg latens och en hög tillgänglighet. Har ni en egen storagelösning ni vill implementera i infrastrukturen så går även det alldeles utmärkt. Kontakta oss gärna för ett möte och behovsanalys.

De i stockholm belägna stadsdelarna västermalm, södermalm och norrmalm sammanlänkade över ett fibernätverk. I varje stadsdel står en cylindrisk container som representerar en del av ett lagringskluster.

Storagekluster

Arkivlagring x3 eller x5?

Det är få leverantörer som kan erbjuda en så pass avancerad tjänst som ett Storagekluster byggt på geografiskt åtskilda Data Center. Denna tjänst kräver en oerhört god kunskap om infrastruktur och dessutom ett nät som klarar av lasten.

Vi har en gedigen kunskap om tjänsten och har levererat den under många år. I korthet går detta ut på att sammanfoga lagringsytor över flera åtskilda Data Centers. Tillsammans med regler om hur data ska lagras kan en hög tillgänglighet möjliggöras och data kan migreras från en zon till en annan utan att drift påverkas.

Layer & Mesh Storage

Skalbart

Hitta rätt lösning för kunden och anpassa lagringsytor och zonredundans dynamiskt enligt skiftande behov. Skapa anslutningspunkter för kunden med våra kommunikationstjänster och gör lagringen nåbar från kundens alla adresser.

Prisvärt

Till skillnad från statisk, fysisk hårdvara kan tjänsten skalas upp och ner efter behov. Betala inte för mer än vad som är nödvändigt.

Säkert

Använd Layer & Meshs kommunikationstjänster på lager 2-nivå för att isolera och säkra informationen.

Tillvalstjänster:

Virtual Data Center

Virtualiserad infrastruktur för små och stora företag. Inköp, installation och underhåll av fysisk hårdvara behöver inte längre vara faktorer för den som vill handha servrar. Med vårt trippelt redundanta virtualiseringskluster kan du bygga din lösning precis som du vill ha den och skala upp och ner efter behov.

VLAN

Koppla samman ert huvudkontor med era kontor eller skapa anslutningar mot datacenter och virtualisering. Våra datakommunikationstjänster ger kunder möjlighet att bredda sin nätverk och hitta nya vägar.

SD-WAN

Ett LAN kan nu sträcka sig mellan Luleå och Malmö via Stockholm utan komplicerade konfigurationer. Anslut mot företagets interna nätverk var du än befinner dig med vår Virtuell Fiber-tjänst.