Standard DC

Vår säkerhet är er trygghet

Ett Standard DC är ett medelstort Data Center. Vi har ett tillgängligt inom varje stadsdel i Stockholm. Placera gärna era servrar i vår egen moderna anläggning i Bergshamra. Upplev riktig trygghet med redundant el och kyla. Vi står även för drift, övervakning, brand och inbrottsskydd. Vi har givetvis flera och helt åtskilda fiberanslutningar framdragna in till hallen.

Tyska RITTAL står för datorskåp av toppkvalitet och Coromatic är vår avtalspart för drift och underhåll. Via detta Data Center når man via Interconnects ett stort antal andra DC:s, om man vill skala upp kapacitet eller närvaro i andra stadsdelar.

En stadsdel med ett tre serverrack placerade i närområdet.

Nytt Datacenter

Vi slår upp portarna till vårt nya gröna datacenter!

Vi stärker vår infrastruktur med ytterligare ett datacenter mitt i Stockholm! Vi kan nu erbjuda 1MW kapacitet och blixtsnabb lager-2 trafik, 100Gbit/s. Skräddarsy en alldeles egen lösning och gör rätt val för just er digitala infrastruktur. Var finns er data idag? Med vårt passiva mesh nät och datacenter i er närhet kan ni förbättra kapacitet, tillgänglighet och minimera ert digitala klimatavtryck.


Ladda ned PDF

Vad innebär Colocation?

En specialbyggd yta för säker och miljövänlig drift av servrar

Har man en eller ett antal servrar är det knappast värt att bygga en egen datorhall för att säkra driften. Datacentret är specialbyggt för ändamålet och kan innefatta komponenter som redundant strömförsörjning och avancerade kylsystem. I en Colocation-yta kan man effektivt dela på kostnaden för extra säkerhet av alla dess slag. I och med detta slipper man konstruera och underhålla ett eget utrymme för sin infrastruktur.

Vi erbjuder Colocation i vårt eget Data Center i Bergshamra, Stockholm. Vi har även anslutit Enterprise hallar, som Equinix i Sköndal och Digiplex i Upplands Väsby för kunder med högsta krav på säkerhet och tillgänglighet.

Rekommendationer

Colocation vs Virtualisering

De initiala kostnaderna för etablering i ett data center är ofta höga. Hårdvara för etablering måste köpas in och konfigureras för ändamålet. Servrarna måste också underhållas och övervakas av utbildad personal.

En virtualiserad servermiljö har fördelen att den är mer kostnadseffektiv och skalbar. Den underliggande hårdvaran underhålls och övervakas av Layer & Mesh. Inga inköp eller underhållsarbeten krävs och det går att anpassa kostnader och prestanda på daglig basis.

Colocation från Layer & Mesh:

Enkelhet

Flytta servrar från kunder till en plats för enklare underhåll och drift. Alla fiberlänkar kommer in och släpps av på en närliggande switch som förenklar managering vid servicefönster eller vid förändringsarbeten.

Säkerhet

Vårt moderna datacenter är utrustat med säkerhetslösningar för att skydda er utrustning. UPS, redundant fiber, inbrottsskydd och kylsystem är några av anledningarna till att du ska känna dig trygg med oss.

Konnektivitet

Öka effektiviteten genom att låta din IT-infrastruktur vara tillgänglig från geografiskt skilda platser. Med våra lager 2-tjänster kan du bygga ditt nätverk i vårt fibernätverk.

Tillvalstjänster

VLAN

Konnektivitet mellan geografiskt åtskilda kontor eller viktiga knutpunkter som data center eller virtualiseringskluster är en förutsättning för en effektiv digital infrastruktur. Ta kontrollen med våra VLAN-tjänster.

Virtual Data Center

Virtualiserad infrastruktur för små och stora företag. Inköp, installation och underhåll av fysisk hårdvara behöver inte längre vara faktorer för den som vill handha servrar. Med vårt trippelt redundanta virtualiseringskluster kan du bygga din lösning precis som du vill ha den och skala upp och ner efter behov.

FWaaS

Skydda era resurser med en virtualiserad brandvägg. En smart centraliserad brandväggslösning kan spara mycket huvudvärk. Enkel managering, snabb uppsättning och brandväggsregler som kan gälla för ett eller flera bakomliggande LAN. Säkerhet så enkelt som möjligt.