Showroom

Vårt showroom blir ert

Mitt i centrala Stockholm, Odengatan 28 har vi skapat en levande mötesplats för partners. Använd showroomet som ert verktyg i arbetet och processen! Här skapas affärer!

Varmt välkommen att inspireras i denna fantastiska miljö med tillträde 24/7.

En översiktsbild på Layer & Mesh showroom

Konferens & demo

Lokalen är perfekt anpassad för sällskap på upp till cirka 8-10 personer

Med topprestauranger runt hörnen kan en presentation avslutas med en god lunch och en närhet till Stockholms lokaltrafik. Det går alldeles utmärkt att bjuda in en Infrastrukturexpert från Layer & Mesh om man vill ha stöd eller djupdyka inom något av våra områden.

Event

Workshops

Vi har flera olika event under året där det finns möjligheter till att nätverka och mötas, samt använda showroomet som ett verktyg och inspiration i det vardagliga arbetet. Här välkomnar showroomansvarig dig med kunskap, kaffe och förfriskningar.

En bild från entren till showroomet. På bilden syns tre fotöljer, ett soffbord och en tavla över Stockholm.
På bilden syns ytterdörren mot Tegnérgatan och vårt inglasade datacenter med fyra rack-skåp.

I vårt showroom finns tillgång till följande:

EDGE DC

I detta showroom visar vi framtidens nät och IP baserade tjänster. Showroomet är unikt då det även är ett fullt fungerande EdgeDC. EdgeDC är en mindre serverhall som ligger alldeles vid kanten av nätet, nära måldestinationen (Edge) och användaren. Det är ofta anslutet mot flera andra EdgeDCs som i sin tur ansluter mot Enterprise DCs. Detta är en relativt ny form av infrastruktur som medger extremt korta avstånd mellan plattformen där tjänsten finns installerad och mottagaren av en molnbaserad tjänst. EdgeDCs kännetecknas även av en hög nivå av redundans och en oerhört låg latens.

Vi har arbetar idag med ett 30-tal EdgeDCs runt om i Stockholm där var och en ansvarar för sitt geografiska område.

SÄKERHET

I showroomet har vi en hög fysisk säkerhet och direkta anslutningar mot larmcentral. Vi har även olika behörighetszoner vilket innebär att ingen kan ta sig in i serverhallen utan en godkänd behörighet. Showroomet kameraövervakas och har även avancerade sensorer för detektion av rök, fukt, vatten och övriga ämnen som ej hör hemma i en datorhall. Datorhalldelen inhyser ett antal RITTAL 52u skåp. Dessa är låsta med egna unika låscylindrar. För att få ett effektivt flöde av varm och kall luft är hallen utrustad med en varm och en kall gång. Detta bidrar till en effektiv kylning av systemen. Vi har även installerat ett helautomatiserat släcksystem Novec 1230, som kväver en brand med minimal påverkan på servrar och människor. Innan någon får access till datorhallen skall vederbörande ha läst och undertecknat säkerhetsföreskrifter och villkor för nyttjandet.

SKÄRMAR & PRESENTATIONER

I lokalen finns 2st SAMSUNG 65-55″ skärmar, där en kan användas för presentationer. Vi har även två mindre 27″ skärmar med multiinterface för alla olika datormodeller.

Håll gärna dina presentationer på den väggmonterade SAMSUNG 50″ skärmen. Det finns både chromecast och Apple TV som interface. Skärmen är monterad med Multibrackets rörliga väggfäste och arm. För bästa bild går det alldeles utmärkt att vinkla och tilta skärmen.

KAFFE

Med en helt ny Nespresso Pro Gemini kan man snabbt förse sina gäster med en god kopp kaffe. Enheten har dubbla brygghuvuden och tar inte mer än 5 sekunder på sig att prestera två individuella koppar kaffe. Vi har självklart ett flertal olika Nespresso smaker som vi hoppas skall passa just Er smak för dagen.

DEMO

Vi vill väldigt gärna att Ni skall känna Er trygga i vår miljö. Be oss gärna att demonstrera showroomet eller varför inte ta med oss i Er presentation i 10-15min, så berättar vi gärna mer om hur vi bygger Full Mesh och EdgeDC infrastruktur.

CaaS

Är du nyfiken på framtidens tekniker eller vill du bara bli uppdaterad på det senaste inom Layer & Meshs produktsortiment? Vi bjuder in våra partners till fyra träffar årligen för att diskutera, utbilda och lära av varandra. Ta del i våra partnerprogram så hittar vi vägen fram tillsammans.

Ett kollage med fyra bilder. En vägghylla med böcker, en logotyp, en animerad bild på showroomets front samt den taklampa som finns i entren.
Karta över Stockholm med Odengatan 28 markerat.