Delade resurser

Från egna fysiska servrar till privata och klustrade moln.

Vi står inför en oerhört snabb förändring under det kommande decenniet. Fram tills nu har Internet, vanliga smartphones, företags och hemdatorer varit de främsta verktygen vi använt oss utav.

Nu förändras allt detta i ett svep till förmån för molnbaserade tjänster, nya tunna, billiga enheter i alla möjliga former och storlekar. Snart kan du dela resurser och information via öppna eller helt slutna plattformar, helt frånskilt från Internet.

Ett kontor som kopplas till tre virtuella server-rack över ett meshat fibernätverk.

Nya verktyg & tjänster

Nu förändras allt!

Våra tjänster och plattformar når man via teknik som svartfiber, koppar, mobilt 4G och snart även 5G. Den snabbast växande tekniken fiber har nu blivit betydligt snabbare än andra. Hastigheten mellan Layer & Mesh:s geografiskt åtskilda Data Centers är nu snabbare än datorer och smartphones läs och skrivhastigheter mot den interna SSD lagringen. Denna revolutionerande förändring innebär en milstolpe i historien, som indikerar att vi kommer att få se en utveckling av helt nya tjänster och verktyg framöver.

Det vi nu kommer att få se är helt nya och billigare stationära och mobila enheter. Facebook har exempelvis släppt sin Portal och Amazon Dash är en enhet som kostar under 1 USD i USA. Man behöver inte längre förse varje enhet, dator och smartphone med dagens krav på CPU, stora RAM och SSD minnen. Utvecklingen och konkurrensen om konsumenterna tilltar och har man inte kunskap om hela distributionskedjan får man svårt att vinna kunderna. Plattformarna inkluderar nu allt, dvs. enheterna som konsument köper eller får gratis, nättjänsterna och molnet som distribuerar allt med rätt kvalitet och tillgänglighet.

Layer & Mesh kan hjälpa till med viktig kunskap kring alla led i kedjan. Vi hjälper er dessutom att ta kontroll över infrastrukturen, plattformen och kundens affärskritiska data och trafik.

Hög säkerhet & kapacitet

Innovativa kommunikationslösningar

Layer & Mesh har alltid lyckats skapa innovativa kommunikations lösningar med en hög säkerhet och kapacitet – en hastighetsökning om cirka 10 miljarder ggr. sedan början av 90-talet.
Vi kan kommunikation och äger vårt eget layer 1-2-3 nät! Det är en förutsättning för att kunna skapa världens kanske kraftfullaste virtualisering med bara 0.1 ms latens.

Klustrad infrastruktur

Vi har skapat ett flertal skalbara plattformar baserat på klustrad virtualisering i världsklass.

Till skillnad mot andra Stacklösningar nyttjar vi styrkan i infrastrukturen fullt ut. Vi klustrar alltid minst tre st. geografiskt åtskilda Data Centers, som synkar all data i realtid. Välj efter kundens önskemål och behov. Vi har både Standard och Enterprise Data Centers, där Enterprise har den högsta tänkbara säkerhetsklassningen.

2017

Layer & Mesh Stack deployed

3 st. GEOGRAFISKT ÅTSKILDA DC:s, ALL-FLASH NVME, LATENS 0.1 – 0.2MS
3 st. GEOGRAFISKT ÅTSKILDA DC:s, HDD Pool.
IMPLEMENTERING AV TRILL PROTOKOLL.

2019

Open Stack rocky deployed

3 st. GEOGRAFISKT ÅTSKILDA DC:s, ALL-FLASH NVME, LATENS 0.1 – 0.2MS.
IMPLEMENTERING AV TRILL PROTOKOLL.

2019

Möjlighet att ansluta HDD för större ytor

Layer & Meshs logotyp. Liknar ett och-tecken med två kvadratiska rutor som fasats ihop. Den undre representera mesh coh den över plattformslagret.

Med denna virtualisering, infrastruktur, tjänster och viljan att leverera något utöver det vanliga kan vi bryta ny mark tillsammans, Enjoy!