Nu är infrastruktur för världens första 6G nät på plats i Stockholm!

Layer & Mesh har sannolikt som första ISP skapat en infrastruktur som är redo för 6G och dess högt ställda krav på hög bandbredd och låg latens. Stockholm kan nu bli första stad i världen med en egen testbädd för den kommande generationen 6G nät.

Vi har under de senaste åren etablerat mängder med noder i ett full mesh nät. Allt binds samman med protokollet TRILL och Deep learning teknologi. Nätet är helt självläkande och väljer självt vilka vägar som skall nyttjas för att uppnå rätt kapacitet, tillgänglighet och säkerhet.

Det finns idag ett flertal definitioner för 6G, som fortfarande är på labbstadiet hos de största IT & Telekombolagen. Det är dock rimligt att tro att man enas om 100Gbit/s kapacitet kring bandbredd och 0.1ms latens för att nå resurserna man vill nyttja. Det som framförallt skiljer infrastrukturkraven från 5G är den densitet av noder och kopplingspunkter man kommer att behöva nyttja. Allt handlar om att skapa så kraftfulla och korta färdvägar som möjligt. Med vårt full mesh nät har detta blivit möjligt långt tidigare än någon kunnat ana.

Vill du veta mer om detta? Kontakta VD Daniel Persson, daniel@layermesh.se