Nätverk

Vi har världens snabbaste stadsnät!

Våra samarbetspartners kan erbjuda Stockholms näringsliv 100 000 Mbit/s kapacitet och 0.1 ms i latens. Information förflyttar sig med ljusets hastighet och kortaste vägen i vårt full mesh nät. För första gången i historien är transporten i nätet snabbare än hårdvarans läs och skrivhastigheter mot lagringsmedia. Det går just nu fortare att överföra data mellan två stadsdelar än den tid det tar att behandla data lokalt mellan datorns CPU och SSD.

Hur är då detta möjligt och på vilket sätt kan man dra nytta av det tekniska genombrottet? Boka in ett möte eller en utbildning med oss idag så berättar vi mer.

De i stockholm belägna stadsdelarna västermalm, södermalm och norrmalm sammanlänkade över ett fibernätverk. I varje stadsdel står tre server-rack som representerar en del av ett virtualiseringskluster. Racken omges av ett cylindrisk, genomskinligt skyddshölje.

Nya möjligheter

Layer & Mesh har valt en egen väg och utmanar nu den traditionstyngda IT&Telekom branschen.

Nu leder vi utvecklingen och flyttar fram målbilden. Detta gör vi med vår unika wholesalemodell där nät, virtualisering och valfrihet slås samman.

Vi har även tekniska försprång i att använda protokollen TRILL och VXLAN istället för MPLS. Nu nyttjar vi tusentals färdvägar för att distribuera informationen mellan olika punkter. Med AI har vi alltid en perfekt lastbalansering där resultatet är en routingpolicy med kortast möjliga latens utan paketförluster.

Fundera inte längre över tillgänglighet och kapacitet. Ta nästa steg i utvecklingen och följ med oss in i framtiden.

Stadsnät

Det är dags för en ny Svensk standard.

Layer & Mesh erbjuder alla Stadsnät, stora som små en uppgradering av kunskap kring morgondagens nät. Det är oerhört viktigt att Svenskt näringsliv har samma förutsättningar på landsbygden som i storstaden. Vårt mål är att möjliggöra en levande landsbygd med en fungerade IT-infrastruktur. Man skall inte behöva flytta till Stockholm för att få 100.000Mbit/s och 0.1ms latens. Vi är medlemmar i och jobbar tillsammans med Svenska Stadsnätsföreningen.

En ny standard för lager 2-trafik innebär mycket bättre förutsättningar för det lokala näringslivet. Morgondagens tjänster kräver låg latens och effektivt delade resurser. Nätet får inte längre vara flaskhalsen som hindrar utvecklingen.

Vi ser fram emot en dialog med er.

Exempel på produktpaket som kan skapas med ISPaaS

TRILL

Transparent Interconnection of Lots of Links är ett kommunikationsprotokoll på lager 2. Det är helt överlägset sina föregångare!

Några av TRILLs främsta styrkor är att protokollet ser till så att nätverket får en jämn trafikfördelning samt att det helt tar bort behovet av inaktiva och blockerade länkar. Implementationen av TRILL protokollet gör att vi i högre grad kan sammankoppla noder med varandra i en så kallad mesh eller fabric-topologi. Detta gör att trafiken har mängder av vägar genom nätverket vilket resulterar i hög feltolerans och tillgänglighet.

TRILL + VXLAN ger Layer & Mesh ett nätverk med extremt hög kapacitet, skalbarhet och redundans.

Modulärt nätverk

Ett nätverk behöver inte vara platt, bara det ser platt ut.

Vi kombinerar TRILL, VXLAN och vårt eget unika SD-WAN för att skapa dom bästa lösningarna givet lokala förutsättningar. Ett LAN kan nu spänna över stora geografiska områden och vara helt sömlöst integrerat. Vi arbetar med alla fysiska lager som bärare av kommunikation – luft, glasfiber och koppar.